5 minut z Nokio E7

Brez dvoma je Nokia E7 po splovitvi N8 najbolj pričakovan telefon Fincev tega leta. Na Nokijinem prednovoletnem druženju smo navzoči imeli priložnost preizkusiti kup prihajajočih telefonov, med katerimi je bila prava zvezda prav Nokia E7.

Po petih minutah igranja s telefonom lahko rečem, da je izdelava E7 vrhunska, ekran ogromen, tipkovnica pa povsem sprejemljiva. Kot največja težava se zna izkazati prav ogromen zaslon. V času Retina displaya, je Nokijin Clear Black Display resolucije 640×360 na 4 palčnem zaslonu neimpresiven. Opazno neoster je že v primerjavi z N8, tako da ga z iPhonom 4 raje nisem niti primerjal. Druga težava je precej trdo odpiranje tipkovnice, človek ima občutek, da se bo nekaj zlomilo ali pa da bo mu telefon zletel iz rok.

Sicer pa najbrž večina bodočih uporabnikov E7 ne bo vsak dan zaslona primerjala z ostalimi telefoni, na trdo odpiranje pa se bo navadila.

Firmware na napravi še ni bil končen, a delovanje je bilo tekoče, z občasnimi grafičnimi hrošči… Imel sem tudi možnost vprašati ljudi iz Nokia Adria, zakaj Nokia ne ponudi widgetov različne velikosti. Email widget z dvema zadnjima sporočiloma pač ni najbolj uporaben. Vesela novica; naslednja posodobitev firmwara N8 naj bi prinesla prav to, skupaj s qwerty tipkovnico v pokončnem načinu. Nokia se torej še naprej trudi, če bo to dovolj, bomo pa še videli…

Advertisements