Delo prvi slovenski iPad časopis

Pri Delu so včeraj izdali svoj bralnik Dela za iPad. Aplikacija je vsekakor pomemben mejnik za slovenske medije. Prvi koraki časopisa na iPadu pa pričakovano niso brez poporodnih krčev.

Po dnevu branja lahko negativno izpostavim predvsem tisku prirejeno barvno paleto in nezmožnost branja v ležečem formatu. To, da je aplikacija v bistvu zgolj bralnik PDF, je sicer prav tako moteče, a vsaj na začeteku dopustno. Čeprav iskreno povedano, ne razumem povsem zakaj je trajalo 6 mesecev od splovitve iPada do splovitve Dela v PDF formatu?

Vsebine morajo v prihodnje nujno postati prilagojene branju na iPadu. Seveda tekst v stolpcih to ni! Pričakujem, da bodo člankom v prihdonje dodane tudi galerije polnoresolucijskih fotografij, relevantnih video vsebin in seveda možnost deljenja na socialnih omrežjih. Kot redem bralec Jokra bi si prav tako želel čimprejšnjo razširitev ponudbe vsebin.

Za trenutek pa raje pozabim na pomanjkljivosti, upam na hitre podobitve s popravki in uživam v branju Dela na iPadu. Čestitke in pohvale Delu za oranje ledine!

Več informacij o aplikaciji najdete tukaj.

 

Advertisements