Mobitelova Mobilna TV na iPhonu

Ena izmed zanimivejših storitev, ki je uporabniki iPhona ne moremo koristiti je prav gotovo Mobitelova Mobilna TV. Zasnovana je na protokolu RTSP, ki ga iPhone sam po sebi ne podpira. Zato, ko odsurfamo na Planetu v kotiček Mobilne TV in izberemo kanal, namesto linka do streama, dobimo sporočilo, da naj pokličemo 041700700, kjer nam bodo z veseljem pomagali izbrati ustrezni telefon. To seveda ne pride v poštev :).

Kako torej omogočiti Mobilno TV na iPhonu?

Potrebščine:

  • Jailbrekan iPhone (če se le da 3G ali 3GS verzijo).
  • VLC4iPhone, SBSettings + UAFaker Toggle in iFile.
  • Mobitelovo SIM kartico z aktiviranim prenosom podatkov

Ideja je Planetu predstaviti iPhone kot kak drug telefon, ki je kompatibilen z Mobilno TV. Ta telefon naj ima po možnosti zaslon z enako ali podobno ločljivostjo, kot jo ima iPhone. Tak telefon je npr. HTC Hero, z zaslonom resolucije 480×320.

Program, ki nam omogoča pretentati spletne strani in se predstaviti, kot kakšna druga naprava je UAFaker Toggle za SBSettings (oboje Cydia). Ker je UAFaker prvenstveno namenjen temu, da iPhone internetnim stranem predstavi kot namizni računalnik, bomo morali to nastavitev spremeniti in sicer ročno s pomočjo iFile (Cydia). Dovolj bo že neregistrirana shareware verzija.

Ko se bomo na Planetu predstavili kot HTC Hero, bomo lahko plačali dnevno ali mesečno naročnino (prvih 24 ur je brezplačnih) in končno prišli do naslova streama. Ta naslov bomo kopirali in ga prilepili v VLC4iPhone in Mobilna TV se bo prikazala v vsej svoji “lepoti”!

Kako do User Agent nastavitev poljubljenega telefona?

Na wikipediji so zbrane vse User Agent nastavitve za sodobne telefone. Mi bomo uporabili tole:

Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 1.5; en-za; HTC Hero Build/CUPCAKE) AppleWebKit/528.5+ (KHTML, like Gecko) Version/3.1.2 Mobile Safari/525.20.1

In sicer bomo  odprli iFile ter odnavigirali v direktorij /var/mobile/Library/SBSettings/Toggles/UAFaker/ in odprli UAFaker.plist. Zdaj samo pritisnemo levo zgoraj Edit in poiščemo spodaj napisani odsek.

<strig>Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X 10.5; en-US; rv:1.9.0.3) Gecko/ 2008092414 Firefox/3.0.3</string>

Spremenili ga bomo v

<string>Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 1.5; en-za; HTC Hero Build/CUPCAKE) AppleWebKit/528.5+ (KHTML, like Gecko) Version/3.1.2 Mobile Safari/525.20.1</string>

Pritisnemo desno zgoraj Done in smo rešeni. Zapremo iFile.

Za vse, ki ne poznate SBSettings, to je v bistvu namiznik z neskončnim številom stikal za vse mogoče zadeve. Med njimi bi moral biti tudi UAFaker. SBSettings zaženete s potegom po zgornjem robu zaslona od oznake za baterijo proti operaterju. Da, to je od desne proti levi.

Torej, ko želiš gledati Mobilno TV najprej vklopiš UAFaker in nato odsurfaš na Mobitelov Planet, kjer izbereš naročnino in plačaš paket. Nato klikneš in pridržiš link do streama in ga skopiraš.

Zadnji korak je, da zaženeš VLC4iPhone, spodaj izbereš Playlists, nato levo zgoraj tapneš plus in prilepiš link, ki si ga skopiral v Safariju. Gledaš in kvazi uživaš ali se kremžiš, ker ti kaj ne dela.

Občasno se mi je zgodilo, da se je VLC enostavno zaprl. V tem primeru je pomagalo, če sem izklopil in ponovno vklopil iPhone. Sranje. Dobra stran je, da naslovi streama ostanejo shranjeni v playlisti v VLC (razen če jih sam izbrišeš). UAFaker je tako potrebno uporabiti samo za plačilo naročnine. Nevem, morda je naročnino mogoče urediti tudi preko SMSa. V tem primeru, ne bi bilo potrebno vedno znova uporabljati UAFakerja.

Pa še to, kot sem rekel je prvih 24 ur Mobilne TV brezplačnih, tako da…

Advertisements

3 thoughts on “Mobitelova Mobilna TV na iPhonu

    • Ne vem, verjetno ze, ce imas rtsp predvajalnik oz jailbrekan iPad in na kakrsenkoli nacin dostopas na splet preko Mobitelovega omrezja (iPad 3G, MiFi ali pa Wifi tether preko telefona na Mobitelovem omrezju).

Komentarji so zaprti.