Najnujnejše aplikacije za Nokio N97 (in S60 nasploh)

Nokia N97 je zmogljiv stroj in ogromno pomembnih aplikacij za vsakadnjo rabo ima že vgrajenih. Marsikomu, ki ni zelo zahteven, bodo vgrajene aplikacije povsem zadočale. Večina pa nas uporablja pametne telefone z namenom, da si jih priredimo in oplemenitimo z aplikacijami, ki jih potrebujemo. Zato sem sestavil listo in spisal kratke opise štirih aplikacij, brez katerih mi več živeti ni.

Zame najnujnejše aplikacije so: Nokia Messaging, Gravity, Nimbuzz in PixelPipe.


Picture 2

Nokia Messaging

je finski odgovor na uspeh Blackberrya. Standardna S60 Mail aplikacija je namreč že precej stara in za marsikoga neprimerna današnjemu času. Messaging nam tako ponuja predvsem času primeren izgled, kar pomeni enostavno skakanje med večimi različnimi email računi in push mail (no sej preko funkcije IMAP IDLE, ga tudi stadardna S60 Mail aplikacija). Žal trenutno dotikabilna verzija še ne podpira prikaz pošte v HTML obliki, a je to obljubljeno z naslednjo posodobitvijo, ki kane iziti vsak hip. Podpira pa zato prikaz zadnjih sporočil na zaslonu v pripravljenosti in to celo na Nokiji 5800 XM. V nedotikabilni verziji je podpora HTML pošti že navzoča. Kot dodaten bonbonček nedotikabilna verzija vsebuje še podporo za instantno komuniciranje. Vendar naj vas opozorim potisna pošta je kot droga in povrhu koristi še podatke.

Storitev je trenutno na voljo brezplačno, žal pa bo nekoč plačljiva. . Kaj še čakate, naložite!

GravityPicture 3

Če ste zasvojeni s twitterjem vas bo gravitacija pritegnila v hipu. Gre za najbrž najbolj bogat twitter klient, kar sem kdaj videl. Podpira široko paleto naprav in po novem omogoča sledenje in sporočanje tudi na Facebooku. Najbolj ubijalsko pa je, da lahko imate na Nokiji N97 poslednjih nekaj twittov prikazanih kot widget na zaslonu v pripravljenosti. Aplikacija sicer stane $10, na voljo pa je tudi 10 dnevna testna verzija. Priporočam!


Nimbuzzlogo_nimbuzz_n

je rešitev za vse zasvojence z nemudnim komuniciranjem. Podpira tako rekoč vsak možen čebljalni protokol. Od konkurence ga loči cena, je brezplačen in podpora VoIPu. Jap, tudi Skype je podprt, ampak v mojem primeru se ni najbolj obnesel. S Fringom sem v tem pogledu imel boljše izkušnje, vendar je nasplošno Nimbuzz bolj pregleden kot Fring in ga je večji užitek uporabljati. Najdete ga tukaj.

PixelPipelogo_beta

je v bisvtu le vtičnik za ShareOnline in omogoča, da zajete slike in video posnetke pretočite na spletne servise kot sta Youtube in Facebook. Res priročno in brezplačno. Najdetega ga v OviStore ali pa s telefonom preprosto oddeskajte na naslov http://m.pixelpipe.com/nokia.

To so torej moje najnujnejše aplikacije in vse služijo istemu namenu. Ostati v stiku z ljudmi. Veselilo bi me, če v komentarijh še vi naštejete svoje aplikacije, brez katerih ne zdržite.

Advertisements

One thought on “Najnujnejše aplikacije za Nokio N97 (in S60 nasploh)

 1. BTswitch↲
  Garmin↲
  Screensnap↲
  PowerMP3↲
  Timer↲
  Thepencil↲
  Spb wallet↲
  Phonetorch↲
  Sportstracker↲

  Tole pišem s telefona, zato so uni znakci na koncu programčkov

Komentarji so zaprti.