Pravilne telefonske številke brez jailbreaka

Ker iPhone uradno pri nas ni na voljo, ima zaradi naše predpone +386 težave s prepoznavo številke v telefonskem imeniku, saj sta zanj telefonski številki 041888555 in +38641888555 različni. To težavo si lahko rešil na dva načina. Ali si jailbreakal telefon in naložil popravek ali pa si vsakemu posameznemu kontaktu dodelil dve številki: eno s +386 in eno brez +386. Slednja možnost zahteva veliko časa, zato ti bo nova aplikacija gotovo prišla prav.

SLONumbersSLO numbers, ki je sila preprosta aplikacija in svoje delo opravi dobro, ima tri funkcije: ustvariti dvojne telefonske številke (z +386 in brez), ustvariti enojne s +386 ali enojne brez +386.

Dvojne telefonske številke so ustvarjane za mobilne kot tudi stacionarne telefonske številke. Dokler gre za slovensko številko, bo le-ta dobila predpono. Tuje telefonske številke aplikacija prepozna in jih ne spremeni. Na testu je zadevo opravila brez težav s hitrostjo približno 10 stikov na sekundo.

Pri dodajanju nove številke aplikacija mobilnim številkam (tako originalu kot dvojniku s +386) spremeni kategorijo v “mobile”. To se mi zdi manjša pomanjkljivost, saj program povozi naše lastne nastavitve za mobilne številke, kar pomeni, da bo npr. kategorija “main” postala “mobile”. Boljša rešitev bi bila, če bi lahko s programom določil kategorijo LE številkam s +386. Sam imam npr. urejene številke tako, da imajo tiste s +386 kategorijo “pager”, da jih lahko hitro ločim od ostalih, ko pošljem SMS direktno iz stika.

Kljub preprosti funcionalnosti pa aplikacija naredi točno to, kar trdi da zna, in to stori hitro in brez komplikacij. Ne smem pozabiti omeniti, da je aplikacija brezplačna, zasluge pa gredo SIS Softwaru.

Če ne želiš jailbreakanega telefona, a bi še vseeno rad imel urejene telefonske številke, ti vsekakor priporočam SLO numbers. Naložiš si jo lahko brezplačno iz App Store.

SLO Numbers - sample1SLO Numbers - sample2

Advertisements