Popotnik, veseli se! Končno uradne navigacijske aplikacije v Appstore

Res dolgo smo iPhone uporabniki čakali na pravo navigacijsko aplikacijo. Marsikdo se je medtem  že sprijaznil, da je preprosto ne bomo nikoli uzrli. Pa smo jo!

Navigon je ponudil svoj MobileNavigator Europe, ki uporablja kartografijo NAVTEQ in pokriva tako rekoč vso Evropo. Na hitro, pokrita je vsa ex Yuga, kot tudi vse nam sosednje države in seveda cel “zahod”. Cena s popustom, ki bo trajal do 30.6.2009 je 74,99€.

SygicAppstoreLegalPrav tako na voljo so navigacijske rešitve firme Sygic, ki uporabljajo kartografijo Tele Atlas. Med poznavalci velja Sygic za solidno kopijo Tom Toma. Žal pa trenutno v AppStoru še ni evropske različice, temveč le azijska in avstralska z Novo Zelandijo. Cena je nekoliko nižja 62,99 € za azijsko in 49,99€ za avstralsko različico. Najbrž je le vprašanje časa, kdaj bo Apple odobril verzijo z evropskimi kartami.

Tako smo torej končno dočakali uradne navigacijske rešitve za iPhone. Glede na to, da bo tekom poletja še izšel Tom Tom, vam priporočam, da z nakupom še malo počakate. Sedaj vas Navigon sicer vabi s popustom, a za pričakovati je, da se bo popust vrnil, ko pride na trg Tom Tom. Alternativa je seveda tudi nakup navigacijske naprave. Za okoli 100€ je že lahko vaša!

Advertisements