Moje mnenje: iPhone O.S. 3.0 Beta

iphone30Imel sem priložnost preizkusiti beta verzijo novega operacijskega sistema iPhone O.S. 3.0. Kar takoj naj povem, da gre za velik korak naprej. iPhone bo naposled le dobil gomilo funkcij, ki so osnove vsakega sodobnega telefona. Še čudili se boste, kako ste do sedaj sploh lahko uporabljali iPhone!

Glede na to, da nobena izmed dodanih funkcij ni revolucionarna in gre bolj za malenkostne dodatke tipa MMS, kopiraj in prilepi, pisanje sporočil in e-mailov v vzdolžnem načinu, dnevnik klicev in iskalnik, se bom osredotočil le na najzanimivejše.

Copy & Paste (kopiraj in prilepi), je verjetno najtežje pričakovana dodatna funkcija za iPhone. O njej se je govorilo že dolgo in sedaj ko je tukaj deluje kot pričakovano.

Najbolj me je navdušil iskalnik Spotlight. Brez dvoma je narejen po vzgledu Palm Pre, doseže pa ga ne povsem. Iskati zna po vseh podatkih na iPhonu, možnosti Google in Wikipedia pa zaenkrat nima. Škoda! Vendar pa to kar zna, zna presneto dobro. Če npr. iščete pesem in jo izberete, se bo odprl iPod in pesem bo začela igrati, če npr. iščete določen mail, boste ob kliku na rezultat poslani točno na ta mail. Še posebaj dober je iskalnik v aplikaciji Mail, ta zna namreč iskati tudi po serverju. Zelo praktično! 

Omembe vreden je tudi končno pravi dnevnik klicev, ki sedaj nudi različne ikone za sprejete in oddane klice, kot tudi podrobne informacije o trajanju klica. Še vedno pa ni mogoče izbrisati le posameznih klicev ampak je potrebno izbrisati ves seznam.

Najbolj še zmeraj pogrešam pregled tekočega dne na zaslonu v pripravljenosti, a to nemara še kdaj dobimo. Prav tako še zmeraj ni ne sluha ne duha o podpori slovenskemu formatu številk. Tako zaenkrat ostajajo razlogi za Jailbreak. 

Načeloma pa je beta 3.0 razlog za veselje. Sistem sicer ima svoje hrošče, predvsem me je jezila iPod aplikacija pri predvajanju podcastov s poglavji, a bodo ti sigurno do junija odpravljeni. Komaj čakam!

Za konec si oglejte galerijo, kjer sem zbral nekaj zajetih zaslonov z bolj opaznimi spremembami.

Tako, zdaj pa nazaj na 2.2.1. 😦

Advertisements

3 thoughts on “Moje mnenje: iPhone O.S. 3.0 Beta

  1. Zakon … komaj čakam. 🙂

    Pri sliki Photos … kaj naredi gumb Share? Peer2Peer?

  2. Ce jih imas vec oznacenih tocno ne vem, ce pa stisnes tisti gumb levo spodaj, ko imas odrto le eno sliko pa dobis opcije za poslati preko emaila, MMS, poslji na MobileMe, dodaj kontaktu in uporabi kot ozadje. Bluetooth opcije za zdaj nisem opazil.

  3. Super. Komaj čakam sredo (17.6.).

    Samo, ali bo Slovenija podprta brez jailbreaka in potem namestitve “slovenskega paketa”? Bo delal prikaz številk?

    Kaj pa MMS/tethering za T2?

Komentarji so zaprti.