ALK je predstavil glasovno GPS Navigacijsko aplikacijo za iPhone 3G

tbtLetos me CES resnično navdušuje kot še nikoli prej. Po presenečenju, ki so ga letos pripravili pri Palmu (Pre come into my hands fast!), zdaj preseneča še, meni nepoznano podjetje, ALK.

Možje inu žene so namreč na pogled postavili prvo aplikacijo za iPhone 3G sposobno prave glasovne navigacije. Karte lifra NAVTEQ, aplikacija pa je velika 15 mb, brez map seveda.
Cena zaenkrat še ni znana, kot tudi ni znano ali bo Apple aplikacijo sploh spustil na App Store (za Cydio še razvijalci očitno niso slišali).
Baje, da na tem delajo pri konkurenčni firmi, TomTomu. Mnjah…Že držim pesti!

Vir

Advertisements

3 thoughts on “ALK je predstavil glasovno GPS Navigacijsko aplikacijo za iPhone 3G

 1. Jaaa, super, tomideli … upam, da bo čimprej in da pridej tudi ostali a la TomTom in Garmin …

 2. Mah, vsi si to želimo, ampak jaz nekako ne verjamem v to.

  Če bi Apple imel namen pustiti takšno aplikacijo na App Store, bi do sedaj sigurno že kakšno videli. Morda imajo v rokavu kakšno lastno storitev slično Nokia Maps.

  Po drugi strani je povsem možno, da nočejo preveč diskriminirati kupcev prve generacije iPhoneov.

  Glede na rumorje bi rekel, da bodo komaj z novo generacijo iPhonea, upajmo da bo to res iPhone HD, uvedli GPS glasovno navigacijo, saj bo preskok v vsem ostalem dovolj velik, da bodo zlahka zanemarili trenutne kupce iPhone in iPhonea 3G.

 3. Hmm, res, da ima Apple dostikrat “svoje” fore, ampak dvomim, da bi zavrnili recimo TomToma … to bi bilo le dobro za iPhonov marketing poleg tega pa bi dobili tudi orenk maržo od TomToma, katerega aplikacija gotovo ne bi bila poceni …

  Je pa res, da pri Applu nikoli ne veš … 🙂

Komentarji so zaprti.