MZone.si – Menartova spletna trgovina z glasbo + CocaCola

mzoneNe vem, včasih se resnično počutim, kot da bi živel za zadnjim bregom. Kaj živel, ležal v kakšnem grabnu za tem istim bregom!

Slovenski glasbeni založnik Menart ima namreč čisto pravo spletno trgovino z glasbo. Imenuje semzonecola MZone in trenutno ponuja 30,000 zastojnskih dolpotegov v sodelovanju s Coca Colo. Pod zamaškom pol literske plastenke najdete kodo, ki jo vpišete ob izstopu iz trgovine in z “malo sreče” lahko zastojn snamete pesem. Predvidevam, da vsaj tale malo sreče del tega stavka ne drži, saj sem spil že 3 plastenke in niti ena koda ni bila srečna. Me prav zanima koliko srečnih ljudi te dni sploh pije Coca Colo?

Zelo pohvalno je, da trgovina deluje z Applovim brskljalnikom Safari, še bolj navdušujoča pa je izbira formata glasbe. Zgleda, da je vsa glasba zapisana v MP3 formatu pri 256 kbps in je opremljena z osnovnimi podatki ter vsebuje cover. Žal pa ni vpisanih besedil (ne vem sicer, če sploh obstaja spletna trgovina, katere kupljene pesmi vsebujejo besedila).

stopl.jpg

O velikosti knjižnice ne znam povedati nič, po občutku pa gre predvsem za Menartove glasbenike. Organizacija je sploh Ahilova tetiva trgovine. Le ta namreč izgleda vrinjena v Menartovo glavno stran. Opcija iskanja tako išče po vsej strani in ne samo po trgovini. Pravtako nisem ugotovil, kako bi lahko enostavno brskal po vseh izvajalcih. Skratka, organizacijsko je trgovina prej obup kot ne.

Poleg glasbe nudi trgovina tudi polifona in realtone zvonenja za mobilnike. Lahko pa gledate tudi videospote. Tale funkcija je vsaj trenutno brezplačna in pretaka video iz Telekomovih strani.

Cena pesmi je 0.99 €, kar je sicer zlati evropski standard, vendar za povprečnega Slovenca predrago. Problem zna predstavljati plačilo. Zgleda namreč, da je trenutno plačilo možno le preko m@ monete, kar bi znalo pomeniti, da gre pri zadevi za naslednjika ne zelo uspešne trgovine Zabavaj.se. Je pa ves postopek izvedbe dokaj nedvoumen. Elegance iTunes seveda ne doseže.

mzones.png

Kakorkoli že, pohvalno je, da se v slovenskem spletišču nekaj spreminja. Želel bi si predvsem boljšo organizacijo trgovine in več izpostavljenosti v medijih in občem slovenskem spletu, saj trgovina končno prinaša alternativo za vse poštene Mac in Linux uporabnike.

Advertisements

One thought on “MZone.si – Menartova spletna trgovina z glasbo + CocaCola

  1. Pozdravljen!

    Želel bi ti poslati mail, zato upam, da mi boš lahko posredoval svoj email. naslov.

    Hvala!

    LP

    Blaž

Komentarji so zaprti.