N81 1GB + 8GB + Nokia Music Store

Na današnjem Go!Play dogodku je Nokia predstavila svojo vizijo spletne glasbene trgovine. Gre za glasbenatrgovina trgovino, v kateri bomo lahko kupovali kar s telefonom (postopek se imenuje OTA – over the air). Seveda bo mogoče nakup opraviti tudi preko računalnika. Glasba kupljena na telefonu se bo avtomatsko sinhronizirala z vašo zbirko na računalniku. Dvosmerna sinhronizacija bo namreč omogočala prenos pesmi v obe smeri. Povrhu pa bo trgovina ponujala še možnost dinamičnih priporočil glasbe in “Mix Me” funkcijo. Kaj to je, boste že še zvedeli.

Cena pesmi bo znašala 1 evro, albumi pa bodo od 10 evrov dalje. Pesmi bodo v WMA formatu, komprimirane pri 192 kbps. V primeru, da bi nekako izgubili vso glasbeno zbirko, jo boste lahko vso ponovno pretočili brezplačno. Zagon trgovine lahko pričakujete proti koncu leta, vprašljivo pa je ali bo trgovina sploh na voljo v Slovenji.

N81barve

Zraven glasbene trgovine so najavili tudi z trgovino delujoč telefon N81 in to v dveh okusih. Zanimivo je, da 1GB verzijo krasi še dodatno razširitveno mesto za pomnilniške kartice,  kar jo vsaj zame naredi atraktivnejši nakup. Največja zamera telefonu je “le” 2Mpix fotoaparat. Aparat bo podpiral N-gage.

N81 1GB Specifikacije

N81 8GB SpecifikacijeN95trgovina

Omeniti pavelja tudi N95 8gb. Oba aparata bosta namreč vsebovala novo multimedia aplikacijo, ki bo omogočala enostavnejšo organizacijo digitalnih multimedialnih vsebin na mobilnikih.

_